2601 ŠENTJANŽ pri DRAVOGRADU

Pošta Slovenije  v skladu s strategijo logističnega omrežja po Sloveniji, s 1.6.2020 daje v  promet logistično pošto 2601 ŠENTJANŽ PRI DRAVOGRADU.

Logistična pošta se nahaja v industrijski coni Otiški vrh, v neposredni bližini krožišča Dravograd-Ravne-Slovenj Gradec in bo odskočna deska za distribucijo paketnih in logističnih pošiljk na Koroškem. Gre za pošto, ki razpolaga z več skladiščnimi prostori, nakladalno-razkladalnimi rampami, več vozili ter raznimi logističnimi pripomočki za rokovanje s pošiljkami in blagom. Otvoritev logistične pošte je bila predvidena 19.3.2020, vendar zaradi razglasitve epidemije in razglasitvi začasnih ukrepov v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), ni bila izvedena.

V našem društvu smo v ta namen pripravili predlog priložnostnega poštnega žiga, ki pa ni bil v uporabi, saj napovedane otvoritve ni bilo.

Predlog priložnostnega poštnega žiga.

Zaradi prepovedi javnih prireditev (kamor spada tudi otvoritev), Pošta Slovenije brez velike slovesnosti, logistično pošto z dnem 1.6.2020 daje v promet.
Logistična pošta ne omogoča poslovanja posameznikom, omogoča pa oddajo pošiljk pogodbenih strank.