RAZSTAVE

Podrobnosti o razstavah:  MAKSI 2014,  MAKSI 2010 (foto, mediji),  Ravne’98

 

Vabilo  

 k sodelovanju na meddruštveni filatelistični razstavi Maksi Ravne 2014     

18. – 28.3. 2014

 

Na  Ravnah naslednje leto ponovno pripravljamo filatelistično razstavo. To leto se tudi pokriva s pomembno zgodovinsko obletnico iz naše daljne zgodovine, na katerega želimo opozoriti delovno. Natančneje 18. marca 2014 obeležujemo 600_letnico zadnjega ustoličenja na knežjem kamnu v slovenskem jeziku. Prav ta dan  smo izbrali tudi za otvoritev naše razstave.

 

Zakaj vas vabimo na sodelovanje na naši razstavi? Prepričani smo, da samo shranjevanje zbranega gradiva ni dosti vredno. Šele, ko se zbrani material ustrezno javno predstavi, nastane zbirka. Za našo razstavo tokrat  ponovno iščemo zbirke iz dveh razstavnih razredov, maksimafilije in kartofilije. Na razstavo torej vabimo zbiralce maksimum kartic in razglednic. Razstavne vitrine bodo predvidoma šestnajst listne. Za eno okenske zbirke pa že običajno velja obseg 16. listov. Razstava je tretjega razreda in zato še posebej primerna za zbirke, ki nastajajo na novo.

 

Z našo razstavo želimo preseči lokalne okvirje, zato  k sodelovanju vabimo tudi razstavljavce iz vseh slovenskih društev. Tudi vas spoštovani kolegi.  Razstavljanje v vitrinah Filatelistične zveze je za člane brezplačno. Vse priprave in postavitev zbirk v vitrine, pa bodo postavili naši člani prostovoljno. Običaj je, da se na razstavah te vrste prejmejo diplome z oceno zbirke. Da bi izpolnili svojo obveznost do razstavljavcev, sodelujemo s Filatelistično zvezo in njenimi akreditiranimi sodniki. Zagotovljeno je maksimalno možno varovanje razstavnih prostorov in zbirk.

 

Prilagamo prijavnico za našo razstavo. Vsem zbiralcem, ki se bodo prijavili do konca januarja 2014 bomo takoj posredovali vse dodatne informacije in Pravilnik razstave Maksi Ravne 2014. V našem pravilniku ni zapisano nič takega, kar zbiralci še ne bi poznali, morda sta posebnost le omejitev na dva razstavna razreda.

 

Svojo udeležbo lahko posredujete na spodnje naslove:

Koroško filatelistično društvo

info@kfd.si

ali

Koroško filatelistično društvo

Poštni predal 19

2390 Ravne na Koroškem

_____________________