Dravograd – Koroška železnica

Na zadnji majski dan 31.5.2013 smo praznovali 150.letnico odprtja Koroške železniške proge.

KOROŠKA PROGA 1863 - 2013

  – na kuverti in v nadaljevanju so vidni vsi priložnostni poštni žigi, ki so bili v uporabi na dan 31.5.2014 na treh različnih lokacijah.

FD - Maribor   KFD - Dravograd   KFD - Prevalje

Ambulančni žig

“ambulančni žig” v uporabi na vlaku 31.5.2013

Odtis ambulančnega žiga so izvedli kolegi iz FD Maribor in je bil lepa popestritev celotnega filatelističnega dogajanja na Koroškem tisti dan.

KATALOG RAZSTAVE – 150. letnica KOROŠKE ŽELEZNIŠKE PROGE

 

Otvoritev filatelistične razstave je bila 30.maja ob 19.uri v cerkvi svetega VIDA v Dravogradu.

– predavanje ob slikovitimi diapozitivi Tadeja Brateta je naredilo močan vtis na udeležencih; hkrati pa je tudi predstavil svojo knjigo Zgodovina Slovenskih železnic na razglednicah.

Motiv na osebni poštni znamki in slika dotiska na kuverti pod oznako KFD89/2013 je bil izbrana med deli likovnega krožka na OŠ NEZNANIH TALCEV – Dravograd pod mentorstvom gospoda Igorja Vitriha in delo DAŠE VINŠEK.

Posebnost te razstave je bil združen nastop in sodelovanje na razstavi vseh treh filatelističnih društev na Koroškem: FD DRAVA – Muta-Vuzenica, FD Slovenj Gradec in našega KFD – Koroškega filatelističnega društva; obisk na razstavo pa je prišel tudi iz FD Maribor.

Nad celotnim dogajanjem in pri pripravi filatelistične razstave moramo pohvaliti našega člana Marjana Merkača, ki je bil vodja pripravljalnega odbora.

 

– povezava na članek g. Jurija Simonitija – Koroški pokrajinski muzej

 

Hkrati pa je bilo lepo praznovanje in obeležitev jubileja tudi na Prevaljah. POVEZAVA- PREVALJE